Over ons

Kijk je kop: “Verschillende gezichten, één lach”

Kijk je kop! is een programma die gericht is op comedy. Aan de hand van spellen gecombineerd met hilarische herkenbare scenario’s wordt de kijker gegarandeerd een rijkelijk portie vermaakt.

Oprichters Kijk Je Kop

KJK is bedacht door de 3e
generatie Rotterdammers die opgegroeid zijn met talentnight, poetry avonden zoals Def jam comedy en improvisatieshows. Wij willen weer een platform creëren waar een ieder zijn creativiteit kwijt kan ongeacht zijn of haar beperkingen.

In een tijd zoals nu is alles heel gevoelig geworden. Dit is een programma dat zich durft uit te spreken over hedendaagse onderwerpen, generatiekloven en ongemakkelijk situaties.

Wij omschrijven het programma als amusant, edgy en educatief. Wij willen zowel nieuw als bestaand talent bij elkaar brengen. En hoe kan je dat het beste doen? Door mensen hun talenten te benutten. KJK laat zien that people are more than meets the eye. Door middel van sketches, rollenspellen. dans, zang en rap wordt er een spectaculaire show neergezet.

Missie, de reden van bestaan

Wij bevinden ons in een leeftijdscategorie waar wij verlangen naar de tijd van toen. De tijd waar gewaagde uitspraken niet leidde tot wraakacties, maar dat conflicten werden opgelost door je tegenstander uit te dagen in de ring, in een dans- of rapbattle of tijdens een simpel videospel. Woorden zijn in een tijd als nu heel beladen en daar zijn wij ons bewust van. De focus zal vooral worden gelegd op de intonatie, de timing en de boodschap.

Wij leven in een geautomatiseerde wereld. De helft van onze bezigheden kan binnen een handomdraai worden gedaan. Daarnaast zijn wij los van de gevolgen van COVID19 het frequent contact met elkaar kwijt. Dit zorgt voor eenzaamheid, isolement, depressie en antisociaal gedrag. Vele van ons vallen tussen wal en schip.

Enerzijds zijn wij opgegroeid in betrokken omgeving en anderzijds hebben wij ons ontwikkelt in een digitaal tijdperk. In dit tijdperk kan alles op afstand worden geregeld, maar je kan je afvragen in hoeverre onze cognitieve ontwikkeling bevorderd. Die tijd van toen bestaat niet meer dus op welke manier kunnen wij ervoor zorgen dat wij toch een beetje nostalgie kunnen creëren en vasthouden? Door iets tastbaar te maken.

Visie Wat willen wij in de toekomst bereiken/ Toekomstblik

Wij willen dat mensen weer in gesprek gaan met elkaar, en vooral elkaars wereld leren kennen. Onbekend maakt onbemind dus wij willen mensen verbinden. Het mooie van dit programma is dat de kijkers worden meegenomen in de ontwikkeling van het rauwe opkomend talent. Wij willen een safe space creëren waar men hun creativiteit mag uiten

2020 © Kijk Je Kop!