Ricky

Follow:

Ricky Coert is een opkomende artiest met een unieke stijl en scherpe humor. Op het podium bij Kijk Je Kop komt hij tot leven, zijn passie voor rap en comedy delend met het publiek.

Ricky’s artistieke stijl is als een trip down memory lane naar de gouden dagen van old school hip hop. Met een voorliefde voor boom bap beats en meeslepende rhymes, spreekt hij zowel hip hop puristen als nieuwkomers aan. In de wereld van battlerap is Ricky zoekende naar zijn eigen stijl, maar zijn humor en grappige jokes zijn al goed zichtbaar. Hij benadert zijn tegenstanders met een knipoog en weet het publiek aan het lachen te krijgen.

Met een passie voor stand-up comedy en geïnspireerd door De Lama’s, laat Ricky zijn liefde voor comedy doorschemeren. Bij Kijk Je Kop voelt hij zich thuis, omringd door creatieve geesten, en waardeert hij de vrijheid om te experimenteren.

Zijn deelname aan Punchout heeft Ricky’s visie verscherpt, en hij beseft dat zijn hart ligt bij het vermaken van mensen. Bereid je voor op een avond vol lachen, plezier en onverwachte wendingen wanneer Ricky Coert het podium betreedt. Met zijn charme en passie voor comedy zal hij je vermaken en met een brede glimlach naar huis laten gaan!

Ricky Coert

Ricky Coert, geboren op 27 oktober 1987 te Amersfoort. Een Nederlandse artiest en battlerapper. Zijn artistieke ontwikkeling werd sterk beïnvloed door de rijke muziekcultuur van Amersfoort, met de oorsprong van de rapgroep DAC, waar leden zoals Jiggy Djé, Diggy Dex en Wudstik vandaan komen. Deze inspirerende artiesten wekten zijn interesse in rap op, wat leidde tot het schrijven van tracks op 16-jarige leeftijd.

Carriere

Hoewel hij nooit officieel een track heeft uitgebracht, besloot hij zijn passie voor battlerap te volgen. Hij begon officieel als battlerapper en heeft sindsdien verschillende uitdagingen overwonnen om te groeien in zijn vak. Zo won hij in februari 2023 zijn eerste officiële rapbattle, wat een belangrijk moment was in zijn carrière. Zijn deelname aan het huidige seizoen van Punchout heeft hem doen realiseren dat hij zich meer wil richten op comedy. Hij hoopt verschillende facetten van comedy te kunnen verkennen en ervaren.

Op persoonlijk vlak heeft Ricky diverse obstakels overwonnen, en hij heeft ontdekt dat hij vooral creatief buiten zijn comfortzone wil treden. Zo had hij ondanks zijn talent voor rap en battlerap vroeger moeite om voor groepen te spreken. Maar door zijn angsten aan te gaan en deel te nemen aan evenementen waar hij voor grote groepen moest optreden, heeft hij zijn zelfvertrouwen vergroot.

Als artiest haalt Ricky inspiratie uit verschillende bronnen, variërend van gebeurtenissen in zijn leven tot comedyshows en persoonlijke ervaringen. Zijn creatieve proces varieert van gericht werken tot spontane ideeën die hij snel opschrijft om niet te vergeten.

Toekomstbeeld

Voor de toekomst heeft Ricky grote plannen. Hij wil zich verder ontwikkelen in comedy, met als doel uiteindelijk zijn brood te verdienen met zijn artistieke talenten. Momenteel is hij actief bij Punchout en werkt hij aan nieuwe battles. Met de wens om zichzelf verder te ontwikkelen en verschillende aspecten van comedy te ontdekken, zal Ricky Coert ongetwijfeld blijven evolueren als artiest en zijn publiek blijven vermaken met zijn unieke stijl en geestige lyrics.

© 2023 | Kijk Je Kop!